ICT optimaal beveiligen

Binnen een onderneming of organisatie is het belangrijk dat gevoelige data ook echt binnen de organisatie blijft. Helaas is dat de afgelopen jaren steeds minder het geval gebleken. Door aanvallen van cybercriminelen nam het aantal datalekken de afgelopen jaren fors toe. Het komt regelmatig voor dat criminelen in de systemen van organisaties inbreken en dreigen gevoelige data openbaar te maken. Om dit te voorkomen wil je de data goed beschermen middels afdoende beveiliging. Aantasting van verschillende gegevens zoals offertes, tekeningen, transacties of personeelsdossiers kunnen leiden tot operationele problemen, reputatieschade of zelfs boetes als gevolg van het onjuist handelen. Bij Enexus kunnen we je adviseren en helpen bij het opzetten van extra beveiligingsmaatregelen.

Hoe IT optimaal beveiligen?

IT optimaal beveiligen vergt enig denkwerk. Voorkomen is immers beter dan genezen. Het is belangrijk dat gevoelige informatie zoals klanteninformatie, tekeningen of personeelsdossiers niet uitlekken. Een datalek moet altijd worden gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens en kan zelfs leiden tot forse boetes. Daarom is het belangrijk om de beveiliging rondom IT altijd goed op orde te hebben. Dat kunnen we op verschillende manieren doen.

Managed Firewalls

De eerste manier om indringers buiten de deur te houden, is door een managed firewall te installeren. Het beheer van de firewall is aan ons. Het is dus niet nodig om deze firewall zelf te installeren en in te stellen. Zo kunnen dreigingen van buitenaf van tevoren al worden afgeslagen. Daardoor is de kans op storingen op de netwerk infrastructuur een stuk kleiner en blijven er geen achterdeurtjes openstaan.

Microsoft Advanced Threat protection voor veilig werken

Een andere manier om beveiliging te optimaliseren is door gebruik te maken van Microsoft Advanced Threat Protection. Waarschijnlijk zal je dit niet meteen iets zeggen. Dit is een dienst van Microsoft waarmee het mogelijk is om bedreigingen op te sporen en te voorkomen. Zo kunnen we altijd op tijd actie ondernemen.

Honeypot zorgt voor een veilige en gecontroleerde werkomgeving

Ten slotte kunnen we een honeypot installeren. Dit is een computer die expres kwetsbaarheden openstelt. Zo komen cybercriminelen af op deze systemen als vliegen op stroop. De informatie rondom hackers wordt opgeslagen, zodat we meteen actie kunnen ondernemen en het IT-netwerk veilig kunnen houden.

Wil je meer weten wat we speciaal voor jou kunnen betekenen?

Contact opnemen